Op deze website vindt u allerlei informatie betreffende de werking van Praktijk Den Dijk.
U vindt hier terug wanneer u een afspraak kunt maken met de arts van uw keuze.

Praktijk Den Dijk biedt niet alleen ruimte aan 2 huisartsen maar ook aan een tandarts, en een diëtiste. 
Afspraken voor beide artsen, voor  tandarts Mevr. Celine Lecluyse en voor diëtiste Mevr. Els Corstjens kunnen geregeld worden op het secretariaat.

Het secretariaat is elke werkdag bereikbaar van 8.00u tot 13.00u (op woensdag van 8.00u tot 12.00u) op het telefoonnummer 050/41 24 85.
De praktijk biedt u ook de mogelijkheid om online een afspraak te boeken voor één van de artsen. U heeft hier geen login of paswoord voor nodig. 

In principe worden door patiënten naar voren gebrachte klachten en problemen zoveel mogelijk in de praktijk zelf behandeld. 
De toegepaste geneeswijze is klassiek, waarbij de persoonlijke verlangens en wensen van de patiënt worden gerespecteerd.
Verwijzingen kunnen plaatsvinden naar alle paramedici en specialisten in de regio dit aan de hand van de problematiek en naar de keuze van de patiënt.

Door de verdere informatisering van de gezondheidszorg is het noodzakelijk om ALTIJD je eID, kids-ID of isi+-kaart mee te brengen.Vergeet ook je ziekenfondsklevertjes niet.

HAIO

Onze huisartsenpraktijk is officieel erkend door de Federale OverheidsDienst Volksgezondheid én is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor huisartsen Opleiding (ICHO) als opleidingspraktijk.

Wat houdt dat in?

Na de opleiding tot arts aan de universiteit volgt voor elke arts een praktijkopleiding. Voor specialisten gebeurt dit als assistent in een ziekenhuis, voor huisartsen als HAIO in een erkende huisartsenpraktijk.

De stap zetten van de boeken naar de praktijk is niet eenvoudig. Daarom werk je als pas afgestudeerde huisarts 2 jaar (binnenkort zelfs 3 jaar) als HAIO samen met een erkend stagemeester. Dit betekent dat de HAIO al zelfstandig kan en mag werken maar onder begeleiding van een stagemeester. 

Dit betekent uiteraard dat er binnen de huisartsenpraktijk frequent overleg zal plaatsvinden tussen de HAIO en de artsen. Dit gebeurt zowel tijdens de consultaties wanneer nodig maar ook op regelmatige geplande tijdstippen om zo uitgebreidere moeilijkere problemen te bespreken. 

Daarnaast heeft de HAIO om de 14 dagen opleidingsmomenten georganiseerd door de universiteit.

Uiteraard is de HAIO net als elke andere arts gebonden aan zijn beroepsgeheim. 

Een HAIO blijft 1 of 2 jaar in de praktijk samenwerken. 

Vanaf 1 oktober 2019 komt Dr. Jasper Truyens als HAIO in onze praktijk werken. Dr. Johan Lecluyse en Dr. Kristof Declerck zijn erkend als stagemeesters. 

Waarom een HAIO in onze praktijk?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding. 

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, kunt u steeds bij 1 van de artsen terecht. 

VERGEET JE GRIEPPRIK NIET

Heb je al een gezondheidsprobleem? Wees dan extra waakzaam voor griep.

Met een vaccin tegen seizoensgriep heb je alvast een zorg minder, want het biedt je de ganse winter bescherming tegen het griepvirus. Zo kan je extra complicaties vermijden.

De griepprik is sterk aanbevolen voor:

 • zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn op het ogenblik van het griepseizoen;
 • mensen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD of lever- of nierziekte;
 • diabetespatiënten
 • mensen met een chronische spierziekte
 • mensen met verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling
 • personen ouder dan 65 jaar;
 • al wie in een woonzorgcentrum of ziekenhuis opgenomen is;
 • alle mensen die onder hetzelfde dak wonen als de bovengenoemde risicopersonen of zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden;
 • alle personen werkzaam in de gezondheidssector.

Ook voor gezonde mensen vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn. Bespreek het met je huisarts.

Vaccinatie beschermt moeder en kind

Vaccinatie tegen de griep tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat de moeder veel minder risico loopt om ziek te worden.r Bovendien krijgt ook de baby via de placenta een deel van de afweerstoffen. Ook de baby krijgt dus bescherming.

Zo is de baby bij zijn geboorte dubbel beschermd:

 • hij heeft zelf afweerstoffen meegekregen,
 • de moeder kan hem ook niet besmetten, want ook zij is beschermd.

De baby zelf vaccineren na de geboorte, kan niet: het vaccin kan pas worden toegediend vanaf 6 maanden.

Meer informatie over griep en griepvaccinatie? Praat erover met je arts of surf naar www.griepvaccinatie.be

ANTIBIOTICA:ALLEEN GEBRUIKEN INDIEN NODIG

Antibiotica zijn nuttig en zinvol maar enkel en alleen als ze echt nodig zijn. Toch worden ze nog te veel en onnodig gebruikt.

Wanneer helpen antibiotica?

Antibiotica zijn enkel nodig als we ernstig ziek zijn door bacteriën, zoals bij longontsteking, hersenvliesontsteking, wondinfecties en enkele ernstige vormen van keel- en oorontsteking. Antibiotica helpen dan ons afweersysteem om deze schadelijke bacteriën te vernietigen.

Antibiotica helpen niet bij griep, verkoudheid, acute bronchitis en de meeste vormen van keel- en oorontsteking. Deze infecties worden veroorzaakt door virussen en/of we genezen er spontaan van. Hiervoor antibiotica gebruiken heeft evenveel zin als de hele dag met zwembandjes rondlopen.